[O1] Kontrolka przeglądu. Nie za wczesnie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrpawel1
    Classic
    • 2010
    • 9

Zamieszczone przez andriu21tg
    abstinent, po miescie 920 km i komp pokazuje 220km jeszcze choc pewno sie to zmieni ;P
    hm, bez obrazy, ale nie mogę uwierzyć w takie spalanie. Wyjaśnijmy kilka spraw.
    1. Jakie odcinki zazwyczaj pokonujesz (średnio ile kilometrów mają odcinki)?
    2. Stoisz w korkach? Przejeżdżasz przez centrum miasta czy tylko "opłotkami".

Z własnego doświadczenia powiem tryle, mały korek może zabić całą oszczędność. Przykładowo, wraca z pracy do domu, zostało mi jedno skrzyżowanie (wcześniej jazda w miarę płynna, postój na 1-2 światłach) ma którym niestety trzeba chwilę postać. Spalanie ok. 6,8 l, po postoju w korku, zaparkowaniu, średnia z kompa, to już 7,5 l!
  • hijos_szczecin
    Classic
    • 2008
    • 24

Witam.

Proszę szanownych forumowiczów o pomoc. Otóż od pazdziernika zeszłego roku jestem posiadazem O1 Tour z silnikiem 1.6 BFQ. Ten samochód ma okres międzyprzeglądowy (nie pamiętam jak to sie nazywa: zmienny czy stały) co 30tys. km lub co 2 lata. Do tej chwili zrobiłem nieco ponad 20 tys. Wszystko jest ok z autem jednak kilka dni temu przy włączaniu zapłonu przy liczniku kilometrów pojawia mi sie napis "service 1400km" Co to znaczy? Czy to znaczy że w ciągu 1400km muszę się udać na przegląd? Czy to nie za wczesnie? jakiś błąd?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
    Albo idź na calość albo idź do domu....

Komentarz

• rekin
      Rider
      • 2008
      • 398

Re: Kontrolka przeglądu. Nie za wczesnie??

Zamieszczone przez hijos_szczecin
      Witam.

Proszę szanownych forumowiczów o pomoc. pojawia mi sie napis "service 1400km" Co to znaczy? Czy to znaczy że w ciągu 1400km muszę się udać na przegląd?
      dokładnie tak jak napisałeś.
      W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• Lashlo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1455

Wszystko zalezy jak jezdzisz.
        Jesli na krotkich trasach po miescie-komputer wyliczy wczesniejszy przeglad.
        Jesli glownie trasy-przeglad bys mial pozniej.
        Wg tego wskazania przeglad masz za 1400km
        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...